Запорука здоров’я вух

Марія Захарченко, топ-грумер України

Е. Кириченко, М. Захарченко, М. Ткаченко

Чищення вух – обов’язкова гігієнічна процедура, яку роблять грумери за допомогою спеціальних засобів. У той же час власники собак і котів часто не надають значення необхідності регулярного догляду за вухами в домашніх умовах. Тому одним із завдань грумерів є навчання клієнтів правильному догляду за вухами вихованців. Сьогодні фахівці своєї справи розкажуть, яким засобом для чищення вух користуються вони та чому був зробити такий вибір.

Кириченко Катерина Василівна, провідний спеціаліст грумінг-салону “Мій улюбленець”, лікар ветеринарної медицини клініки “Мірра-Вет”

За час нашої роботи ми використовуємо різні гігієнічні засоби, але зупинили свій вибір на спреї для догляду за вушними раковинами “Аурікап” вітчизняного виробництва корпорації “Артеріум”. Для цього є кілька важливих причин. По-перше, завдяки гарному складу, він легко та якісно очищає навіть найбрудніше вухо. По-друге, надає приємного запаху вихованцю, що важливо для порід з довгими вухами. По-третє, він добре знімає почервоніння шкіри вушної раковини після гігієнічних процедур. По-четверте, завдяки особливій формі наконечника він легко і просто доставляється за місцем призначення, що полегшує роботу. По-п’яте, він дуже економічний, навіть за частого використання його вистачає надовго. І найважливіше, приємно тішить вартість засобу та його доступність на ринку. Висновки робіть самі…

Марія Захарченко, власник мережі салонів для тварин MaryGroom, засновник «Школи грумінгу MaryGroom»

Наша «Школа грумінгу» та зоосалони MaryGroom вибрали засіб для чищення вух «Аурікап», тому що воно не залишає жирності на вовні, тобто його можна використовувати в будь-який час грумінгу (як до миття, так і після). Воно добре очищає навіть забруднену вушну раковину незалежно від характеру забруднень. Після його застосування не потрібно докладати зусиль у чищенні або наносити додатково засіб, відповідно, це заощаджує час та використання засобу. Також повністю прибирає запах вушних виділень після використання, що дуже подобається власникам тварин.
Важливо, що лосьйон для чищення вух Аурікап має великий обсяг за доступною ціною.
Ми завжди радимо власникам собак і котів не лише регулярно чистити вуха у грумера, а й купувати «Аурікап» для щотижневого догляду за вухами в домашніх умовах.

Марія Ткаченко, лікар ветеринарної медицини, дерматолог ЦВП «Елітвет»

Одним із найчастіших звернень до ветеринарного лікаря є проблема з вухами. Неприємний запах, виділення, болючість зовнішнього слухового проходу, запалення турбують не лише собаку, а й власника. Зменшити ризик виникнення отитів та інших захворювань вух можна за допомогою профілактики – правильного регулярного догляду за вушками ваших вихованців. Очищення зовнішнього слухового проходу слід проводити за допомогою спеціальних лосьйонів для вух. Незважаючи на те, що на ринку представлена маса подібних продуктів, зараз я застосовую і призначаю вітчизняний «Аурікап». За складом він не поступається деяким імпортним препаратам, а за ціною набагато доступнішою споживачеві. Аурікап допомагає розчинити вушну сірку, усуває неприємний запах, а також зручний у застосуванні. У тварин навіть з рецидивуючими отитами при правильному та регулярному догляді за вушками можна досягти тривалішої ремісії.

Всі статті